top of page

Overzicht 22-23 april 2017


De marathon van Hamburg werd gisteren geteisterd door hagel, ijsregen en koude wind. Twee minuten na het vertrekschot kregen de 16.000 starters al een 10-minuten durende hagelbui over zich. Ze moesten nog een 3-tal andere ijsregen- en hagelbuien verteren voor ze de finish bereikten. Manuela Soccol liep een fantastische wedstrijd en bleef iets minder dan 1 minuut boven haar PR. Ze finishte in 2.38.03. Misschien geen PR in tijd maar absoluut een dik PR in doorzettingsvermogen, karakter en liefde voor de sport. Voorbeeld voor velen onder ons. Haar 2 hazen, Piet Crommen (tot de 35ste km) en Cedric Hauben (tot de finish) deden het meer dan voortreffelijk. Nu alles even loslaten en nieuwe plannen maken richting marathon van New York in het najaar.

2. Op het PK in Lanaken liep Dorien Peeters naar een heel mooi PR en een 2de plaats op de 3000. Eindtijd 10.38.89. Het harde werk van de laatste weken samen met de geslaagde stage beginnen haar vruchten af te werpen. Dat geldt zeker ook voor Robbe Vandebosch die regelmatig met de trainingsgroep van Coach Frank mee traint. Hij behaalde een heel mooie 3de plaats bij de kadetten 1500 en finishte ook met PR in 4.44.34

3. De 10-miles van Antwerpen is het jaarlijks weerkerend hoofddoel voor Kenny Bertels. Hij liep naar een besttijd op dat parcours welk jammer genoeg een 600-tal meter te kort is om 10 mijl te zien. Jammer voor zulk een grote organisatie en grote organisator. Mensen die dan later op een juist afgemeten parcours de 10 mijl lopen en daar 2min trager zijn blijven met het gevoel zitten dat ze slecht gelopen hebben. Integendeel, ze hebben even snel gelopen als in Antwerpen maar dan met de juiste afstand deze keer. Niet aantrekken Kenny, je eindtijd van 54.12 en een 32ste plaats in de grote groep starters mogen er absoluut zijn.

4. Lode Raskin koos voor de wedstrijd zaterdag in Linter. Nog licht gehinderd door een weerspannige quadriceps finishte hij knap 15de in 47.13

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page