• Jens R.

Dieter Kersten Vice Belgisch Kampioen Korte Cross in Brussel [Verslag]

Proficiat aan Dieter voor zijn fantastische race en zilveren medaille op het BK Korte Cross afgelopen zondag.

Zie ook de video op sporza: https://sporza.be/nl/2019/02/24/bk-veldlopen/Verslag van coach Frank Schepers


Prachtige veldloop dag gisteren in het park van Laken, een echte reclame voor de atletiek en eindelijk eens degelijk live uitgezonden door de VRT. Terwijl de topfavorieten zowel bij de mannen als de vrouwen senioren ten onder gingen vochten 3 atleten van Coach Frank voor wat ze waard waren op de lange cross. Arno Teuchie moest jammer genoeg uitstappen na gedubbeld te worden. Zijn eerste crosshelft zag er nochtans zeer goed uit maar dan werd het zeer zwaar. De non trainingsdagen tijdens de examens zijn daar de oorzaak van maar studies zijn nog altijd veel belangrijker. Pieter Swennen en Ruben Max konden bijna gelijktijdig het spook van gedubbeld te worden afhouden en finishten respectievelijk 67steen 71 ste op 115 deelnemers.

Op de korte cross een knappe 2de plaats voor Dieter Kersten en een 109ste plaats voor Kenny Bertels. Hier finishten 197 deelnemers. Eerder op de dag finishte Robbe Vandebosch als 28ste bij de scholieren 2002.

Na alle podia was er nog de huldiging van de eindlaureaten van de Cross Cup 2018/2019. Hier viel Patrick Vandebosch in de prijzen. Hij won alle manches in zijn leeftijdscategorie de M50.


In Venlo was er dan de Berden Voorjaarsloop waar Lode Raskin over de 7,2km 2de werd bij de M40 (15de algemeen). In Bilzen tenslotte won Mica Kondasova de offroad loop over 13,8km bij de dames.
58 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Marathon Hamburg & Antwerp 10 miles

Hele sterke prestatie van Mica Kondasova, perfect gehaasd door Tom Partoens tot aan de 32ste km,  bij de marathon van Hamburg verleden zondag. Ze verbeterde zich met 3'24" naar een PB van 3.01.31 Een

PK Genk [Verslag]

4 atleten van Coach Frank van de start van de 5000 gisteren in Genk. Het werd een moeilijk begin van het zomerseizoen voor alle 4. De 25° C en de strakke wind hielpen ook al niet veel. Maar goed, de v

1/2

© 2021 - ADD Kortessem Atletiek

ADD Kortessem Atletiek

Oud Mersenhoven 2

3720 KORTESSEM

kortessematletiek@gmail.com

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Volg ons op Instagram