Loopomloop Kortessem

Kortessem start concept loopomloop


Het concept loopomlopen is reeds enkele jaren in opgang en meer en meer Vlaamse gemeentebesturen realiseerden reeds één van deze uniform bewegwijzerde loopparcours


Voornaamste doelstelling is dat er 80% van de route onverhard kan gelopen worden via een eenduidige bewegwijzering en met een startpunt aan een startzuil.


Op voordracht van schepen Sport Christy Goddet heeft het schepencollege in zitting van 23.02.2017 beslist om met dit idee aan de slag te gaan.


In een overleg met de loopclub de Runners, ADD atletiek en Sport Vlaanderen (Bloso) werd op 23 januari 2017 een mooie uitdagende route uitgestippeld, die net aan de normen zou moeten voldoen.


De nieuw route loopt over de Finse piste richting het Jongebos te Vliermaalroot, de Konijnboomgaard in Vliermaal en zo via de ruilverkaveling van Wintershoven terug naar Kortessem.


Deze route ligt nu op tafel bij Sport Vlaanderen.


Wat houdt deze realisatie concreet in voor de gemeente? - De Vlaamse stuurgroep loopomlopen stelt eenmalig de signalisatie gratis ter beschikking, met name 1 startbord Signalisatieplaatjes Afstandsplaatjes en bevestigingsmaterialen De palen voor de bevestiging van de signalisatie- en afstandplaatjes - De gemeente zorgt voor: Uittekenen van de loopomloop Aanleveren van logo Plaatsing van de palen en pijlen Nummeren van de palen Promoten van de loopomloop (1000 gratis flyers worden ook aangeboden door Sport Vlaanderen) Aanstellen van peter voor controle (add/runners) Onderhoud van de loopomloop Alle materialen zijn dus gratis, de gemeente zorgt enkel voor de plaatsing en het onderhoud op de route. Doordat we de start voorzien op de Finse piste zal ook deze voor de eerste 1000m voorzien worden van afstandssignalisatie.


De route zal bestaan uit twee lussen (korte lus = +- 8 km, lange lus = +- 13km)

Loopomloop Kortessem